T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / AKŞEHİR - Akşehir Şehit Recep Özmen Rehberlik ve Araştırma Merkezi

İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte çocuklarımızın ve gençlerimizin tekrar motive olabilmesi için içimizi ısıtacak bir bilgilendirme.

Sevgili gençler, çocuklar...

Tekrardan nefes alıp başlamaya ne dersiniz?

 

MOTİVE OLARAK VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

            Dünyayı ve ülkemizi saran salgın sebebiyle yüz yüze ve aktif öğrenme sürecine bir süre ara vermek durumunda kaldık. Bu süreçte aktif bilgilerimizin devam etmesi ve unutmanın gerçeklememesi için EBA TV ve EBA Portalı üzerinden eğitimlere canla başla devam edilmektedir. Biliyoruz ki okulda vakit geçirmeyi, öğretmenlerimize soru sormayı, okul içindeki arkadaşlık ve sosyal paylaşımları hepimiz özledik. Kaygımızı azaltmak ve evde kaliteli vakit geçirmek için küçük hatırlatmalar şeklinde bilgiler düzenlemek her birimize iyi gelecektir. Yüz yüze eğitime küçük bir mola verdiğimiz bu sürecin kendimizi tanımamıza, daha çok ilgi ve yeteneklerimizle meşgul olmamıza, kendi başına ders çalışabilme ve motive olma becerilerimizi kontrol edip geliştirmemize olanak sağlayacağını düşünürsek fırsatı değerlendirmek gelecek kaygımızı biraz azaltıp kalıcı çalışma ve motive olma becerileri kazandıracaktır.

            Ertelediğimiz, yapmayı isteyip de koşturmaca içinde yapmaya bir türlü fırsat bulamadığımız, ders çalışma molalarında keyifle yapacak ve bizi dinlendirecek aktiviteleri hep es geçtiğimiz günlerden sonra; gün içerisinde ders çalışmayı kendinizin kontrol edip düzenlediği bir dönem koca bir boşluk oluşturmuş olabilir hayatınızda. Bu boşluk; kendi istek ve amaçlarınızla gün gün zevkli ve sadece kendimize özgü düzenlenecek olursa; her gün yataktan kalkıp güne başlarken eğlenceli bir orman yürüyüşüne çıkmak istemek gibi sizi motive edecektir. Sadece birkaç düzenleme ile bilgisayar ve Tv üzerinden gerçekleştirilen öğrenme sabah güneş doğarken bomboş bir sahilde tek başına yürümekten aldığın zevke dönüşebilir.

            O zaman evde sahilde yürüyüşe çıkmış ve harika bir motive ile eve dönmüş gibi hissetmek için düzenlememiz gerekenleri hep bir birlikte düşünelim.

            Devamını okumak için  aşağıya tıklayınız.

meb_iys_dosyalar/42/03/814357/dosyalar/2020_04/16110302_motive_olmak.docx

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.04.2020 - Güncelleme: 16.04.2020 11:14 - Görüntülenme: 560
  Beğen | 1  kişi beğendi